Voditelji

Prije 31 godinu osnovan je tamburaški orkestar i pjevački zbor “Trešnjevka” a prvi je voditelj, prof. Petar Kutnjak bio i inicijatorom Dječjeg kajkavskog festivala u Zlataru, gdje je ovaj orkestar pet godina nastupao. Radosni počeci stvaranja Društva i odrastanja s tamburom. Gosp.Kutnjak nam je usadio ljubav za tamburu i pjevanje.

U godinama koje su slijedile, “Trešnjevku” su vodili prof. Zvonimir Prelčec (1979.-1986.), prvak opere HNK u Zagrebu. To je doba velike afirmacije “Trešnjevke”. Zaredale su se brojne nagrade i priznanja na takmičenjima i smotrama.Takodjer upisana su brojna gostovanja u svijetu.

Tomislav Uhlik (1986) – Vodio je vokalni ansambl samo jednu sezonu. Bio je to nastavak uspješnog vođenja nakon Zvonimira Prelčeca.

Pero Gotovac (1987/88) – Vodio je vokalni ansambl dvije sezone ali povremeno i cijeli ansambl. Značajan je njegov kompozitorski doprinos “Trešnjevci”. Pamtimo njegove kompozicije, aranžmane ali i interpretacije!

Diana Atanasov-Piljek (1990.-1998.) – Voditelj vokalnog ansambla. Diana je uspjela svoriti generaciju odličnih vokalista koji još i danas djeluju. Njeni solistički nastupi oplemenili su mnoge sadržaje “Trešnjevke”.

Tihomir Zlatić – Od 1987. Društvo vodi organizaciono ali i glazbeno. Povremeno dirigira cijelim ansamblom, a vodio je i podmladak tamb.orkestru te vokalni ansambl od 1998.-2002. Danas je voditelj, solista, aranžer i predsjednik “Trešnjevke”.

Božo Potočnik (1985.) – Došao je na čelo orkestra ali i cijelog ansambla dajući mu svoj autorski i interpretativni doprinos. Bilježimo stotine aranžmana i kompozicija. Fascinantne izvedbe cijelog ansambla i glazbe pisane za tambure.

Comments are closed