Tihomir Zlatić – Mc

Tihomir Zlatić – Mc, ing., profesionalni glazbenik u tamburaškom orkestru HRT.
1974. godine osniva tamburaški orkestar “Trešnjevka”. Od 1976, najprije kao član uprave društva, s velikom ljubavlju i odgovornošću organizacijski sudjeluje u svim akcijama društva a od 1988. vodi ovo društvo, u najtežim uvjetima rada, kao njegov predsjednik do danas, okupljajući veliki broj mladih članova s Knežije i drugih dijelova Zagreba.
Kao svestrani glazbenik na gotovo svim tamburama, gitari i harmonici, pristupa profesionalnom tamburaškom orkestru HRT a u svojoj “Trešnjevci” i dalje nesmanjeno sudjeluje u kreiranju programa i njihovoj izvedbi. Virtuozno muziciranje na bisernici odlučno doprinosi izvedbenoj kvaliteti orkestra.
Tihomir Zlatić - Mc
Za potrebe ansambla i za druga profesionalna glazbena tijela, obrađuje sadržaje iz zabavne i narodne glazbe. Prema potrebama i mogućnostima dirigira zborom i orkestrom “Trešnjevke”.
Suradnik je Hrvatske matice iseljenika od 1989. godine i suradnik-pedagog u više folklornih grupa i ansambala u Australiji kamo je u nekoliko navrata odlazio na više mjeseci. Vodio je također i nekoliko dječjih tamburaških skupina i orkestara u Hrvatskoj.
S nekolicinom suradnika-entuzijasta, uz velika napore i odricanja, početkom 80-ih izborio se za početak izgradnje kulturnog Doma na Knežiji koji je i završen 1990. No za ansambl tada nije bilo mjesta u Domu. Trebalo je čekati još 14 godina da bi ovaj glazbeni “tridesetgodišnjak” došao pod svoj krov. Danas Glazbeni ansambl “Trešnjevka” u kulturnom Domu na Knežiji pokreće sve svoje akcije, održava redovite pokuse i nastupa pred publikom.

2 Comments:

  1. Pingback: Kao Marija da Te ljubim « Glazbeni Ansambl Trenjevka

  2. Pingback: LADO Geelong, Australija « Glazbeni Ansambl Trenjevka

Comments are closed