Osvrt maestra Uhlika na obljetnički koncert u Lisinskom

Glazbeni ansambl „Trešnjevka“ proslavio je 10. lipnja 2009. u Maloj koncertnoj dvorani V. Lisinskog 35. obljetnicu rada zajedničkim koncertom svoga Vokalnog sastava „Trešnje“ i Tamburaškog orkestra pod ravnanjem Bože Potočnika.
Program se sastojao od dva dijela. U prvom je izvedeno deset skladbi B. Potočnika, dok je u drugom dijelu predstavljen šaroliki splet popularnih melodija koje su, uz B. Potočnika, skladali ili obradili Tihomir Zlatić, Petar Kutnjak i Tomislav Uhlik, sva trojica u određenom razdoblju svog života umjetnički povezani s ansamblom.
Koncert je protekao u lijepom i ugodnom ozračju, pred publikom koju su većinom činili bivši članovi ansambla. Dirigent Božo Potočnik nadahnuto je djelovao sigurnom i muzikalnom gestom iskusnog glazbenika. Ženski vokalni ansambl „Trešnje“ predstavio se toplim zvukom Čiste intonacije i jasnog izgovora te vrlo uspjelim kombiniranjem folklorne i standardne tehnike pjevanja. Jednako uvjerljivi i poletni bili su i tamburaši. Riječ je o vrsnim glazbenicima čije izvođačke mogućnosti neprijeporno odgovaraju najvišim standardima.

U Zagrebu 12. lipnja 2009.

Tomislav Uhlik

Comments are closed